• Tufft jobb och mysig kväll i stallet!

    Ikväll så har jag varit i stallet i ca 1½ och bara pysslat på med min stjärna och gjort alla sysslor!
    Tyvärr så blev det ingen ridning idag :( Men jag har jobbat idag och efter den här dagen så var jag riktigt slut och trött, så jag tog mig en liten powernap innan jag for iväg till stallet. Nu är det bara en vecka tills jag är fri, wihooo!
    Lönen som kommer sen är väl värd allt blod och svett man givit! Så det känns riktigt bra med cash in på kontot ;)

    Jag är så otroligt slösig av mig, så fort pengar är inne på kontot så är de borta igen... Men nu när det är större summor som kommer in vill jag inte slösa. Det blir som en grund att stå på, istället för att ha 0 kr. Så det känns bra! Plus att jag har fyllt år, fått barnbidraget och sedan lönen, jag är fan rik! Ta orden med en nypa salt ;)

    Jag jagar också efter en ny sadel till mig och hurr, har lånat hem en av en kompis men jag tvekar att den passar.. Den glappar alldeles för mycket bak så det var otroligt synd :( Det är en mycket fin sadel om jag får säga det själv!


    Så jag ska leta vidare och min ska säljas. Är det någon som är intresserad av en Morris and Nolan hoppsadel i 16", bomvidd 33 och i färgen svart, så hör av er för tusan!!! Lägger snart ut den på annons och då länkar jag den givetvis här! Sprid gärna vidare till nära och kära att jag har en sadel tillsalu om ni vet någon som letar något i den smaken! Bilder finns såklart!


    Nej nu måste jag avrunda det här inlägget och sova, en till dag med blod svett och tårar, wish me luck!



    Jobb jobb

    Hästar är livet, även jobbet


    16 bast!!!

    Wihoo idag fyller jag år 😃


    Man måste väl inte alltid rida?

    Hej på er!
    Nu har jag inte suttit på hästryggen på 4 dagar, Hurran fick vila torsdag-fredag och igår så busade jag på ridbanan med henne. Idag så var vi ut på en promenad! Fan så hurtig jag känner mig, jag är inte den som är ute och går i onödan eller liknande! Men det var riktigt härligt, 30+ ute med en cola i en hand och grimskaftet i den andra. Vi promenerade någon kilometer.

    Hurran var glad och nyfiken. Vi gick in i bostadsområden, på vanliga vägar och på lite andra ställen. Så skönt för båda oss att få sträcka på benen, när man väl börjar gå så slutar man inte ;)

    Jag tycker inte att det är viktigt att man sitter på hästens rygg varenda dag. Att vara på marken är inte någon dålig idé! Att rida är ju något jag älskar men man vill inte tjata ut det, det ska ju vara speciellt att sitta uppe i sadeln! Så att vila och ta det chill kan vara rätt skönt nån gång då och då.

    Imorgon är det en ny dag med nya äventyr + jobb mellan 8 - 16.30. Hard work work!


    John Hickey träningen!

    I onsdags så tränade vi för självaste John Hickey!

    Jag tyckte att det var en givande träning, dock även om han inte sa så mycket till varken mig eller andra som typ "ha mer galopp, håll om mer med benen, ta inte i tyglarna osv osv.." Han fick verkligen snurr på det mentala och det gav mycket! Träningen var i 1 ½ timme, det trodde jag aldrig att vi skulle orka med men det gjorde vi!

    Hurran påväg till ridhuset och hurran före träning
       
     
    Jag var välidgt glad och nöjd i uppvärmningen, vi fick mycket berömd och man kände sig som en stjärna!
    Först travade vi bommar, sen galopperade vi bommar och sist galopperade vi över cavalettibommar. Sen så
    var det dags för själva banan, lite synd var det att vi inte fick hoppa fram på något "riktigt" hinder. Banan låg
    på 90 cm.

    Gjorde en fin banskiss i paint

    Så såg banan ut. Jag blev lite skräckis och nervös, en kombination och efter det en kombination avslutat med en trippelbarr! Jag har aldrig hoppat kombination och en till direkt efter, och aldrig en trippel heller! Men det gick bra, andra hindret blev hurran lite njaaa men hoppade en då. Efter 3 hindret så blev det en sämre väg och det var nästan stoppvarning, men hurran hoppade endå. Hon hoppade mig ur sadeln på första hindret i kombinationen och jag tappar balansen och flyger av. Jag slår mig inte utan är helt oskadd. Men jag börjar gråta för att jag var så nervös av själva banan och jag tyckte jag var dålig.. Men Camilla och Cissi var snabbt hos oss och peppade så jag hoppade upp igen och hoppade hela banan utan problem. John berömde mycket och sa det ena och andra. Bland annat att han inte riktigt gillade sadeln som jag använder på Hurran. Så jag ska leta efter en ny nu. Jag behöver en med större säte och klossar som sitter på andra ställen. 

     
    Jag tyckte att John var en bra tränare, han peppade och skämtade mycket. Så som en tränare ska vara!
    Vi får se om det blir någon mer träning för honom då jag inte vet om han kommer upp hit igen. Men kul var det!
    Och dessutom så var det nyttigt för mig att falla av ;)



    Kaninis!

    Min syster fick en kanin i måndags, visst är han söt?
    Dock är han namnlös än då hon inte kommit på något namn åt han än ;)

     

    Sommarjobba!

    Jag har inte heller berättat att jag sommarjobbar! Jag jobbar på SRK och ska göra det två veckor till!
    Hittills så har jag fått hjälpa till med ridläger eleverna, ridit/gått med hästar till hagen. Sett film, ätit godis, hållt egna ridlektioner, mockat m.m. Jobbar 8 till halv 5 per dag.

    Vi är 4 tjejer och 3 killar, 3 av alla oss är hästkunniga. 2 av de okunniga kan lite grann, typ gå med hästar, tränsa osv.. De lär sig mer och mer hela tiden! Men dom får göra lite andra grejer än jag som är med ridläger barnen. Det är lite mera chill faktiskt! 


    Under den här veckan har jag fått hjälpa en tjej som inte har varit lika erfaren som de andra i den minst erfarna gruppen som hon gick i. Från början var jag väldigt skeptisk mot att hon skulle vara i en egen grupp, alltså jag var orolig för att hon skulle känna sig "sämre" för att dem andra fick rida ihop osv. Men hon tyckte det var mycket roligare att vara med mig och få rida. Hon var otroligt lyhörd och gjorde exakt som jag sa, tillslut så fick hon börja rida med dem i samma grupp som hon var i från början. Det gav verkligen resultat att få vara själv en lektion och träna på det man själv behöver träna på. Hon fick mycket beröm av mig och mycket mer självförtroende än då vi började. Hon sa till mig "du är snäll, jag tycker om dig", senare i stallgången så sprang hon fram och kramade mig dessutom. Det gjorde mig rörd :') 


    Jag har också fått visa hur gymkana går till, fick möta min gamla ridlärare. Det var några meter ifrån att jag och herr putte skulle ha vunnit, en god match var det allt! ;D

    Har en del bilder från veckan, check iiiit ↓
     

    Hej å hå!

    Oj oj oj! Nu var det längesen jag skrev någonting här, fy och skämmea! (som vanligt då..)
    Nu har det allt hänt en hel del nya grejer, jag ska försöka skriva ut alla grejer utan att krångla till det. 

    Jag har gått ut 9an!!!
    Tänk, i hela 10 år har jag suttit i skolbänken och plågats dag in och dag ut.. utan överdrift hihiih!!!
    Nej men det känns riktigt bra! Jag fick fina betyg, höjt mig i två ämnen och sänkt mig i ett par stycken. Men inga F! Så himla glad och jag slutade på 212 poäng! 12 poäng mer än i höstas då jag hade 200 poäng. Har fått mer E än D och minskat i C, buhuu :( 
     



     
     
    Jag har fått riktigt många fina år tillsammans med min klass
    vårshowen, skolavslutningen och avslutningskvällen är något jag inte kommer att glömma i första taget,
    älskade 9an ♥
     

    Hissar!

    Eftersom att det var längesedan jag "hissade" någonting så kom jag på att varför inte skryta upp min kavaj lite? 

    Jag har kavajen Equiline x-cool nena, den kommer från italienska Equiline. Den har en suverän passform och är väldigt töjbar. Den är gjord i softshell som andas och har även lufthål under armhålorna så dom ska kunna luftas på bästa sätt där det ofta blir varmt. Den har en smidig dragkedja istället för knappar. På fickorna som så är det också dragkedja. Den är väldigt skön och mycket bekväm! Den är också väldigt praktiskt då den torkar fort, är töjbar och andas väldigt bra! + att den är så saaatans snygg!

    Den här kavajen har jag suktat efter i många år, när jag provade den första gången så var jag såld! På royal så berättade Andrea att om man har doppat kavajen i vatten så torkar den till nästa klass (man får ta det med en nypa salt, men förhoppningsvis så förstår ni endå vars jag vill komma). 

    Dock finns det EN stor nackdel med kavajen, 
    Den kostar verkligen skjortan!! I butik så ligger den på ca 5000 kr.
    Och det är verkligen ett maffigt pris tycker jag...

    Jag kan säga rakt av att vi inte köpte den för det priset! Jag hittade den på en annan sida och det var en mycket bra prislapp på den! Så min mamma slog till och jag fick mig en tidigfödelsedagspresent OCH mina drömmars kavaj 
     


     

    Ovisade bilder!

    Både torsdag och fredag fick jag och hurran ett mördar pass för plågarehannah... Hihi så nöjd men bloda fick vi allt göra! ;)

     






    Trick träning!!!

    Idag så är det stekande sol här i Bure. För varmt för att rida och jag vill inte att hon bara ska stå i en hage utan att få sträcka lite på benen! 😉

    Så idag tricktränade vi, tränade på stopp,stanna. Trav till halt vilket hon verkligen är jätteduktig på! Sen stretchade vi lite. Hurran är en riktig baddare på att krafsa med hoven på kommando och det skötte hon så bra! Testade även bugning som vi inte gjort på ett tag, men jiises.. Dat horsy!!!
    Hurran har huvudet mellan frambenen och bugar. Hon bugar så långt ner att mulen och nosbenet når i marken!!! Hon var skitduktig!! Så då blev hon brun och fin om mulen, hihi 🙊

    När vi lix stog stilla så höjde jag mitt ben och smakade lite, då började hon krafsa igen mihohihigi :') så himla duktig tjej! Dessutom tycker hon det är kul! (Mest för att hon får typ hela påsen med morötter) höhö.. Nöjd som fan och det här ska vi fortsätta med! Krafsningarna ska sedan utvecklas till spanskskritt :))


    Fullt ös medvetslös!

    Igår så var det full rulle, i stallet så mockade jag tre boxar, fyllde 8 påsar hö, gjorde Hurrans kraftfoder och gick ut med pållenuttan en liten stund! Det tar nästan lika lång tid för mig att mocka och göra klart åt tre hästar som det tar att göra en häst i vanliga fall, tror jag har för mycket tid över. 😝

    Snurran och jag gick ut på en promenad efter hon hade nästan käkat upp allt sitt hö. Det tyckte hon var kul! 😀


    På kvällen så var det middag hos Amanda med resten av tjejerna i klassen! Så himla kul! Vi åt mycket god mat, spelade kubb, fotade, spelade buzz och självklart så skrattade vi en hel del! Hade tyvärr inte med mig min egna kamera och har inte hittat några bilder än :(

    Ni får en bild på en fotosugen Hurricane!


    Andrea är bäst!

    Hej!
    Idag så red jag för världens bästa Andrea!

    Det kändes redan bra på vägen dit, Hurran var lätt att få ner och höll huvudet nere. På banan före A kom dit så gjorde vi en klockren galoppfattning, helt klart MVG!

    A frågade vad vi skulle hitta på idag och då föreslog jag lösgörande övningar i galoppen. Och så blev det! Underhalsen dallrade som den ska och hon gick att reglera fint, ökade och minskade volter.
    I slutet så minskade hon så himla bra, kan inte annat än tycka om min fina fina häst! ❤

    Vi är på G nu! Det går bara bättre och bättre i dressyren, snart gör vi debut på tävlingsbanorna i dressyr med ;) I september är det tänkt att köra debuten!


    Bild från idag just före vi skulle ut:


    Uteritt

    Ikväll så for jag ut och red på min orkan!

    Just idag så var hon inte så orkan snabb, hon stannade och va tjurig på två ställen som hon har gått förbi 100 gånger x) skrittade mestadels av turen, travade på hemvägen och det går det dubbla fort, då slog orkanen till :D

    Red in på en lägda och red på en volt i båda varven. Ska endast rakrikta henne när vi rider ut då det är knepigt att ställa henne då det är så mycket annat som ska stämma in vilket blir nästan lite för krångligt för oss. Helt klart mycket enklare för en häst utan underhals att ställa böja och kröka nacke än en som har en rejälhals som jag kämpar för att få bort. Men nu vet jag vad jag ska tänka på när vi ska ut!

    På lägdan så var det lösgörande på en volt i 10 min, där fick jag igenom ställningen.. Skrittade hem och tricktränade endast 2 trick i gången; vinka och buga. Hon är en riktig baddare på att vinka med hoven, sen så är hon vänligt duktig på att buga ;)

    Hände en oväntad grej på ritten, vi skulle backa förbi ena läskiga grejen och sedan så trampar Hurran ner i diket. Dock är det "bara" 30 cm djupt och 20 brett. Otäckt var det men det var bara lugnt sen, kollat igenom och känt efter någon skada som kan ha hänt men inga sår eller något varmare ben!

    En bild från idag efter att ha varit och stoppat benet i diket och en när ritten var nästa slut:


    TÄVLINGEN - 2 JUNI

    Igår så debuterade ju jag på KDRF's ponnytävlingar! 
    Det var min första lokala tävling någonsin och min och Snurrans första tävling ihop!
    Istället för att skriva om heeela dagen så berättar jag bara hur tävlingen gick och lägger upp bilder här! :D


    Det var minst sagt spännande när jag skulle ut och tävla första klassen!
    Jag hade gått banan med Maja ett par gånger och den satt i skallen! Pappa gick runt med Snurran medans jag tog på mig kläderna, sen var det dags för framridning! Och det var verkligen perfekt! Hurran var fram, trippade litegrann och hon var jätteduktig! På framhoppningen så brassade jag på allt vad vi hade! Jennie kom och hjälpte oss också och gav lite tips och råd på vad jag skulle tänka på, dem gav en riktigt fin effekt!


    80 cm - Hurran var pigg fram och reglerbar! Vi fick många bra och fina skutt, hade ett mycket bra tempo! Hade kunnat rida liiite fortare men inte alls mycket mer än tempot vi hade. Banan satt ju som den skulle! Alla supporters utanför hejjade och Jennie stog och påminnde mig om takten! 

    Bilderna är tagna av: Linn Lundström, Alice Arnberg, Hannah Mattsson, Agnes Zedig och Anneli Jonsson!

































    Vi kom oss över alla hinder utan problem och det blev en delad första plats med alla som var felfria! :D


    90 cm - Banan var väldigt krånglig, kände mig ofokuserad och fortstod mig inte riktigt på banan.. 
    På framhoppningen märkte man att Äpplet inte trippade lite mycket som i första klassen. Vi blev båda lite mindre eggade!

    Men! Red första hindret från vänstervarv istället för höger hahaha! Sen på 3e hindret så fick vi ett stopp, helt klart mitt fel! Sen efter 4an hittade jag inte 5an så jag valde att avgå på egenhand.. Det kändes inte så värt att försöka rida en bana som man knappt kunde :$ 










    3e hindret, som vi fick stopp på första gången.. Andra gången blev det ett bamseskutt!

    Jag är jättenöjd över tävlingen! Tänk, min första tävling så knep jag åt mig en första placering och var dessutom felfri! Jag har aldrig tävlat så högre än 60 förut! Och LC.. det tar vi snart igen! Skrattar mest åt det, var väldigt klantigt av mig haha! Men det var sjukt roligt och mer tävlingar kommer det att bli!
    Nästa tävling är i slutet av juli och 19e är det träning för John Hickey, wish me luck!