• PLANER FÖR HELGEN!

  Veckoschemat för Hurran ser ut så här i veckan::

  Måndag: Vila
  Tisdag: Uteritt
  Onsdag: Hoppträning för Erica
  Torsdag: Vila
  Fredag: Uteritt
  Lördag: Rida
  Söndag: Hoppkurs för Lotta Schultz!

  Hurran har fått vila i 4 dagar nu, för att jag tycker att hon förtjänar det. Hon rids nästan varje dag så lite chill i hagen och en massa mat skadar verkligen inte! Hon måste börja gå upp i vikt och fetta på sig mer så då blir det lättare att bygga på henne muskler! Med rida som det står på lördag, är det inte bestämt, hur eller vars jag ska rida. Hoppas på en ridvänlig ridbana så kanske man kan rida ett dressyrpass där. Annars rider jag ut på nåt vis. 

  På söndag så är det den stora höjdpunkten! Jag ska rida för Lotta Schultz!!! Lotta som tävlat i OS!!!
  Jag har velat rida för henne jättelänge och jag är sjukt nyfiken på hur det är att träna för henne! Så det ska bli JÄTTEkul! Dessutom så är det mamma som kör transporten så det ska bli riktigt spännande att se hur det går! Sjukt kul att mamma också ställer upp på skjuts och det ena och det andra! Tur jag har mycket snälla föräldrar som ställer upp och gör ALLT för mig! 

   

  NU ÄR SVERIGES FINASTE D-PONNY TILLSALU!
  http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=771643
   

  TÄVLINGAR 2014

  Här är de planerade tävlingarna som jag vill på 2014, självklart så kan det ändras pga olika anledningar. Men jag ska försöka åka på så många som möjligt. Det här är dom här tävlingarna vill jag åka på, de med fettext är det helt säkert att jag ska åka på.

  Umeå Ryttarförening 22-23 februari.
  Skellefteå Ridklubb 15-16 mars
  Vännäs Ryttarförening 9-11 maj.
  Kågedalens Ryttarförening 15 juni.
  Piteå Ridklubb 4-6 juli.
  Södra Umeå Ryttarförening 9-10 augusti.
  Umeå Ryttarförening 11-12 oktober
  Luleå Ryttarförening 9 november.  Varför SRK och KDRF är fetmarkerade är självklart för att de klubbarna ligger närmast! Att ta sig dit blir mest troligt inga problem. Men ändringar kan det självklart bli, vi har planer vi ponnyryttare och då måste vi anpassa oss vart just de tävlingarna befinner sig. Så ändringar kan det bli! Det är också väldigt svårt att förutspå ett år framöver om pappa kan skjutsa mig just den helgen då det är tävling. Så vi får hoppas på det bästa, vore så roligt om det blev fler än just dessa tävlingar! Ju mer tävling, ju mer rutin och ju mer roligt blir det! :D  Film och foto från SURF!

  Helt konstigt nog så hittade jag en tjej som hade fotograferat på SURF! 
  Hanna Sundgren har fotat alla bilder och Maja Jonsson har filmat, kommentera :D  nu blev de i lite olika stora format men WE;)
   
   
   

  Hoppträning!

  Idag var det veckans höjdpunkt! Hoppträning!
  Hade sporrarna idag då hurran inte hade varit så fram och på i helgen. Dock skulle det inte behövts då övningarna gick ut på att ha en jämn, lung och fler galoppsprång. Hurran var taggad, pigg och stark hehe. Fick hoppa om studsen, jag vet inte hur många gånger! Innan vi fick 4 språng haha! 

  Efteråt var det bana! 5½ i trav mot en oxer, 7 galoppsprång, räcke, galoppbommar, oxer, böjd linje, "läskigt hinder" med en bom på 1,5(?) med en mur under, räcke, 3 språng, studs, 3 språng, räcke. Det gick skitbra! Eftersom hurran var så taggad var det mest att hålla i henne. Och till min stora förvåning så fick vi oss över det läskiga hindret utan tjafs eller stopp, orkanen gick rakt på, och hoppade i MITTEN av hindret!!! Det händer aldrig, hon hoppar snett mot vänster ;( DUKTIG HÄST!

  Måste verkligen ta reda på varför hon gör så, hon kanske är sne, eller gör hon det som undanflykt? Fortsättning föjer!

   

  TÄVLING!

   
  Idag så var det tävling för mig och Hurricane på SURF.
  Dagen började kl 4 på morgonen med endast 4 timmars sömn. Jag hade med mig min trogne pappa och min fina vän Maja ♥

  Framridning LD:
  Jag red inte fram så länge, ofrivilligt då jag var lite dåligt ute i tid. Red i alla gångarter och kände på henne. Hon var inte så värst framåt vilket jag sedan märkte inne på banan. Framhoppningen var 1/4 av manegen så det var jääättetight, gillade inte alls den men jag hoppade ett var hinder och vi kom stort på dem båda gångerna.

  LD - 80 cm:
  Banan var väldigt enkel, jag satsade på att vara felfri och rida en stilig ritt. Men jag har mina nerver och glömmer ofta bort vissa saker, som hur bra det går på träningar och alla som stöttar och tror på oss. Så då blir man som en nybörjare som ska hoppa bana. Jag red på för dåligt och det fanns ingen bra takt, men med en schysst häst så gjorde vi en felfri runda och fick en blågul rosett. ♥ (clear round).

       
   


  Framridning LC:
  Nu var det fler hinder inne på banan, men det var inte heller några problem att hålla reda på! Den här gången var jag ute i alldeles för god tid med framridningen. Hurran kändes framåt, reglerbar och hon var på hugget. Jag var skitnöjd! Hon sparkade till och med bakut, vilket är ett tecken på att hon är med! Gick sedan in på framhoppningen, det gick inge bra.. Men jag valde att vänta och se hur hon blir inne på banan. 

  LC - 90 cm:
  Inne på banan fick hon en jädra sprutt, jag själv tyckte (som vanligt) att det gick för fort men det var nästan under tempo. Banan satt som den skulle och jag red på! Lite slarvigt dock, jag fick en bom ner på tvåan eller trean. Ett stopp på 9an och 11 tror jag att det var. Sista stoppet så lutade jag mig faktiskt framåt så då vart det stopp. Ska granska min ritt noggrannare när jag får filmen! Eftersom att det bev två stopp så fick jag 21 totalfel, synd!

  Men ni ska vet att jag var så nöjd endå, att jag fick upp tempot och kom ihåg banan! Efter min ritt så kom det glädjetårar och allt, det är verkligen så kul och tävla och jag har en sådan grym ponny! ♥♥

  Detta var också min 3e tävling, de ni!


  Utlottning!

  Jag är med och tävlar om ett presentkort på 500 kr hos paulinamolander.webblogg.se, från en butik som fortfarande är hemlig! Här finner ni utlottningen → http://paulinamolander.webblogg.se/2013/november/utlottning.html#comment.

  SAKNAR

  Ge mig sommar, ge mig sol, ååh vad jag vill ha sommar.. NU!  NEVER GIVE UP HOPE, BE A CHAMPION! 👊

  Nu jävlar, jag har tagit nya tag ich jag är så överdriver lycklig inombords. Nu kör jag!!