• Besök på Forslunda Gymnasiumet!

  Idag så hade Forslunda Gymnasiumet i Umeå en "öppethus dag", så alla blivande 1:or har möjlighet att kolla in skolan.

  Vi for från Bureå kring halv 11, vädret var väldigt skiftande. På vissa ställen var det mycket sol och på andra regn, till och med hagel! Men i själva Umeå så strålade solen så fint ;)

  Väl framme på skolan så hade de först uppe en powerpoint där vi fick se lite olika bilder, samt texter om ditten och datten. När själva informationen började så berättade alla vilka dem var (lärarna). SYV:en pratade också väldigt mycket. När all information var slut så splittade vi på oss, häst/annan djur inriktning och bygg. Vi var bara 5 tjejer som var intresserade av häst och alla utav ridning. Vi gick ner till skolstallet där vi fick testa köra en av lärarnas häst och sedan rida på ett av skolans kallblod.

  Jag har inte kört på många år, men nog var det allt kul! Kristinas häst var verkligen super lyhörd, det märktes på honom att han visste hur man skulle göra. Kallblodet som vi red är inte skolad, men han var verkligen döööfin! Vi red i en westernsadel som jag inte direkt är van vid, så det kändes lite.. konstigt... haha men det gick endå! Jag rider mycket med skänklarna så då man trycker innerskänkel så går han istället mot och går inåt då man vill ha ut honom lite mer. Men satan då vi förstod varandra så blev det ju kanoners :D! Eleverna får om de vill rida en häst som tillhör skolan och hålla på med den, det skulle vara asroligt. Speciellt med honom!!!

  Vi tjejer som har tänkt gå inriktning "häst" lärde snabbt känna varandra. Jag är inte speciellt blyg av mig så jag började bara babbla. Sen så kände nog alla sig som hemma. Det var 3 från "skellefteåhållet", en från umeå och hör och häpna! Från Finland!!! Alla tjejer var verkligen jättesnälla, Amanda från Finland kunde också jättebra svenska så det var inte ens lite svårt att förstå! Efter all ridning och hästpyssel så var det dags för lunch!

  Skolan bjöd på gooo hamburgare, nom! 
  Och efter det så fick vi se massa andra djur, ormar, spindlar, kaniner, fiskar, papegojor, ödlor och jaa.. dom har verkligen alla sorters djur! De visade oss Hippologum som verkligen är DRÖÖÖÖÖManläggningen för mig. Seriöst att ha pållen där, skulle inte neka. Helvete så fint!!! Sen mycket praktiskt då, att man har allting på anläggningen som typ träningar och sen har de ju också tävlingar! Typ tre utebanor + maneger så det är inte fel hehe...
  Efter besöket på Hippo fick man se elevhemmen som faktiskt var rätt fina! Har hört att rummen är små men icket. :D


  Anyway, sen var dagen slut. Har sjukt stora beslut att fatta, inom ungefär EN VECKA!!!
  Så nu får vi se vad fan som händer, håll i hatten!! ;)
  Kommentarer
  Trackback